Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle Yetimler Vakfı, Umut Kervanı, Avrupa Yetim-Eli  ve İHO EBRAR’ın deprem bölgesi için Türkiye genelinde başlattığı yardım ve destekler yoğun şekilde sürüyor.

Depremin ilk gününden bu yana gece-gündüz çalışarak Türkiye ve Suriye’deki deprem bölgesine onlarca insani yardım tırı gönderen kardeş yardım dernekleri, yaptıkları yardımlarla depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışıyor.

Yetimler Vakfı, Umut Kervanı, Avrupa Yetim-Eli  ve İHO EBRAR’ın depremzedelere yönelik birlikte Adıyaman’da organize ettikleri yardım faaliyetleri yoğun bir şekilde devam ediyor.

Depremin yıkıcı etkisinin oluşturduğu Adıyaman’da gıda başta olmak üzere barınma, temizlik malzemesi, odun ve kömür ile birlikte günde 3 öğün sıcak yemek dağıtımını gerçekleştiren kardeş dernekler, birçok alanda deprem bölgesindeki afetzedelere yardımlarını ulaştırıyor.

Depremin 13’üncü gününde de depremin yaralarını sarmak için yardımlarını sürdüren kardeş dernekler, depremzedelerin ihtiyaçlarını gidermenin büyük mücadelesini veriyor.

Yapılan yardımlarla ilgili yardım kuruluşlarından yapılan ortak açıklamada, “Deprem bölgesi Adıyaman’da yardım faaliyetlerimiz hız kesmeden sürüyor. Depremin 13’üncü gününde odun, kömür, gıda, temizlik malzemesi ve yemek dağıtımına devam ediyoruz. Rabbim hayırseverlerden razı olsun, yardımlarının devamını bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi.