Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle Yetimler Vakfı, Umut Kervanı, Avrupa Yetim-Eli  ve İHO EBRAR’ın deprem bölgesi için Türkiye genelinde başlattığı yardım ve destekler, depremim 14’üncü gününde Adıyaman’ın köylerine ulaştırılarak yoğun şekilde sürüyor.

Depremin ilk gününden bu yana gece-gündüz çalışarak deprem bölgelerine onlarca insani yardım tırı gönderen Umut Kervanı Vakfı, Adıyaman’da evleri yıkılan ve hasar gören köylere gıda, giyim, çadır ve insani yardım malzemesi ulaştırıyor.

Yaptıkları yardımlarla depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışmaya devam eden Umut Kervanı, depremin 14’üncü gününde çeşitli yardım çalışmaları yaparak çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmeye devam ediyor.

Depremin 14’üncü gününde de depremin yaralarını sarmak için yardımlarını sürdüren kardeş dernekler, depremzedelerin ihtiyaçlarını gidermenin büyük mücadelesini veriyor.

Yapılan yardımlarla ilgili yardım kuruluşlarından yapılan çalışmaların merkez ilerle birlikte köylere de aralıksız olarak insani yardım malzemesi ulaştırdıklarını ve ulaştırmaya devam edeceklerini ifade eden Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, yardımların daha fazla insana ulaşması için yardımların devam etsi çağrısında bulundu.

“Katkıda bulunan bütün hayırseverlerimizden Allah razı olsun”

Kışın soğuk şartlarında köylerde bulunan depremzedelere ulaştırmak üzere hayırseverlerin kendilerine gönderdiği yardım paketlerini yola çıkardıklarını belirten Kurtaran, “depremin 14’üncü günündeyiz. Şu anda sabahın erken saatlerinde Adıyaman’ın köylerine insani yardım malzemelerini ulaştırmak üzere hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Bize iletilen ihtiyaçlar doğrultusunda elimizdeki imkanlarla paket paket hazırlayıp köylere gidecek olan araçlarımızı yüklüyoruz. Katkıda bulunan bütün hayırseverlerimizden Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.