Yetimler vakfı olarak ırak Kürdistan bölgesinin Erbil şehrinde yaşanan sel felaketinde mağdur olan afetzedelerin yardımına koştuk. Maddi ve manevi yaraların iyileşmesine, paslanmış kardeşlik bağlarımızın tekrar eskisi gibi güçlenmesine vesile olabilmesi için Afetzede Kardeşlerimize Gıda, Yatak, Yastık ve Battaniye gibi temel ihtiyaçlarını karşılayacak yardımlar da bulunduk.

Bu zor şartlarda Allah’ın rızasını gözeterekten kardeşlerimizin acılarını paylaşmak ve siz hayırseverlerin destekleriyle bir nebzede olsa yaralarını sarmaya çalıştık. Yetimler vakfı temsilcimiz sn. Erkut Özbey olay bölgesine ekip arkadaşlarımızla beraber  giderek yaşanan Dramlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yetimler Vakfı olarak sel felaketini duyduğumuz gibi çok hızlı bir şekilde sosyal medyada Erbil’in yaralarını sarıyoruz diye bir kampanya başlattık ve hayırseverlerin desteğiyle toplanan yarımları Erbil’deki kardeşlerimize ulaştırmak için yola koyulduk. Bölgede yüzlerce ailenin temel ihtiyaçlarını karşıladık öncelikle Gıda, Yatak, Yastık ve Battaniye gibi ihtiyaçları 100’lerce kardeşimize dağıttık.

Özbey konuşmasına şöyle devam etti. Buradaki tablo anlatılmaz Görmekle duymak arasında büyük bir fark vardır. Biz bugün onları gördük, afetzedeleri görüp, zor durumlarına şahit olduk. Bakışlarında hüzün, yüzlerinde donukluk gördük. Mazlum ve mağdurlara nerede olursa olsun yardım etmeye devam edeceğiz. İnşaAllah