YEMEN’DE NELER OLUYOR?

Yemen, 2015 yılında ortaya çıkan iç karışıklıkların sonucu olarak büyük bir insani kriz ile karşı karşıya kaldı. Yaklaşık 24 milyon kişi insani yardım veya korumaya ihtiyaç duyarken; Yemen halkı, gıda yetersizliği ve sağlık sorunları nedeniyle hayatta kalma mücadelesi veriyor. 16 milyondan fazla kişinin açlıkla mücadele ettiği bölgede, 4 milyon 400 bin kişi ise açlık yüzünden ölümün eşiğinde. Üstelik bu sayının 360 bini yaş altı çocuklardan oluşuyor. Çocuklarda yetersiz beslenme oranı, dünyadaki en yüksek oranlardan biri.

30 milyon 500 bin nüfuslu Yemen’de, akut beslenme yetersizliği yaşayan insanların sayısı 2017 yılında 5 milyon 500 bin kişi iken, bu sayı 2018 yılında 7 milyon kişiye, 2019 yılında ise 7 milyon 400 bine yükseldi. Beslenme sorunu yaşayanların 2 milyonunu 5 yaş altı çocuklar, 1 milyon 400 binini ise hamile ve emziren anneler oluşturuyor. Yemen’de sağlık tesislerinin sadece %51’i hizmet verebilir durumda. Yaklaşık 19 milyon 700 bin kişi temel sağlık ihtiyaçlarını karşılayamamakta, 8 milyon 800 bin kişi ise sağlık hizmeti götürülemeyen bölgelerde yaşamaktadır.

YEMEN’DE BİZ NE YAPIYORUZ?

Yemen’de kriz yedi yıldır devam ediyor. 21 milyon insanın gıdaya ulaşmada sıkıntı yaşadığı Yemen’de iç savaştan dolayı 7 bin insan öldü. 3 milyon insan evini terk etmek zorunda kaldı.

Vakfımız, insani krizin yaşandığı Yemen’de mağdur ailelere ulaşıyor. Yemen’de  bulunan kardeşlerimize binden fazla kişiye gıda kumanyası, yatak, battaniye, Kurban eti ve Nakdi  yardımında bulunduk.

2018 Kasım ayında Yemen için yoğun bir yardım kampanyasına daha başladık. Bu kampanyada binlerce kurbanlık yardımı ulaştırdık. Binlerce gıda kumanyasını bebeğe mama yardımı yaptık. Mevsimin kış olması insanları zor durumda bıraktığı için farklı bölgelerde yaşayan binlerce aileye battaniye ve mont hediye ettik.

SİZ NE YAPABİLİRSİNİZ?

Siz de dilediğiniz miktarlarda yapacağınız bağışlarla Yemen’de devam etmekte olan beslenme sağlığı hizmetlerimize destek olabilir, açlıkla mücadele eden insanların hayatlarını güzel bir şekilde sürdürülmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Detaylı Bilgi İçin: 0549 540 29 21 İletişim hattımızla irtibat kurabilirsiniz.