Depremin en çok etkilediği illerden olan Hatay’da enkazlarda çalışmalar sürdürülürken, kardeş hayır kurumları olan Yetimler Vakfı, Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli ve IHO-EBRAR, Hatay’ın İskenderun ilçesinde açtıkları aşevinde deneyimli aşçılarla depremzedelere sıcak aş hizmeti için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Hatay’ın İskenderun ilçesi Millet Parkı’nda Umut Kervanı Hatay organizasyonunda Yetimler Vakfı, Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim Eli, IHO-EBRAR’ın desteğiyle kurulan aşevinde 6 bin kişiye 3 öğün sıcak yemek ikram ediliyor.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin yaraları sarılırken Hatay, 20 Şubat akşamı 3 dakika arayla yaşanan 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerle yeniden sarsıldı. 6 Şubat tarihinden beri hayır kurumları deprem bölgesinde depremzedelere sıcak aş için gece gündüz gönüllü ve deneyimli aşçılarla çalışmalarını sürdürüyor.

Hayır kurumları adına çalışmaları hakkında bilgi veren Umut Kervanı Yöneticilerinden Hakan Ayçoban, “Depremin ilk gününden beri Hatay’ın İskenderun ilçesindeyiz. Deneyimli ve gönüllü aşçılarımızla beraber sabahın erken saatlerinde başlayıp akşam geç saatlere kadar depremzedelere yemek hazırlıyoruz. Günlük yaklaşık 7-8 bin kişilik yemek hazırlığımız var. Aşçılarımız sabah erken kalkıp bu hazırlıklarını yapıyorlar. Gece geç saatlere kadar da çalışıyorlar. Kardeşlerimiz gönüllü olarak çalışıyorlar. Allah razı olsun.” dedi.

Son olarak hayırseverlere seslenen Ayçoban, çalışmaların devamı için yardımlara ihtiyaç olduğunu hatırlattı.