Yetimler Vakfı, Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli ve IHO-EBRAR, depremin etkilediği yerlerden biri olan Hatay’ın İskenderun ilçesinde açtıkları aşevinde depremzedelere sıcak yemek dağıtmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremin yaraları sarılıyor. 6 Şubat’ta yaşanan iki büyük depremle yıkımların yaşandığı Hatay, dün akşam 3 dakika arayla yaşanan 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerle yeniden sarsıldı.

İslami hayır kurumları, kurulan çadırkentlerde kalan depremzedelerin ihtiyacını karşılamak için canla başla çalışıyorlar.

Hatay’da depremin ilk gününden itibaren yardım faaliyetlerini sürdüren 4 kardeş hayır kuruluşu, 7-8 bin kişiye günlük üç öğün sıcak yemek ikramında bulunuyor.

Hayır kurumları adına çalışmaları hakkında Yetimler Vakfı, Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli ve IHO-EBRAR konsorsiyumu adına bilgi veren Umut Kervanı Yöneticilerinden Hakan Ayçoban, “Umut Kervanı olarak depremin ilk gününden bu yana Hatay’ın İskenderun ilçesindeyiz. Vatandaşlarımıza sıcak aş hazırlıyoruz. Gönüllü çalışan kardeşlerimizle buradayız. Bugün depremin 17’nci gününde yine buradayız. Sıcak yemek dağıtıyoruz. Sabahın ilk saatlerinde çorba dağıtımıyla başlıyoruz öğle ve akşam yemeklerini de hazırlayıp dağıtıyoruz. Vatandaşların deprem ile ilgili sıkıntıları var. Sıcak aş bulamıyorlar. Evleri ve düzenleri bozulmuş dolayısıyla onlara sıcak yemek hizmetinde bulunuyoruz. Depremzedelere sıcak aş vermek çok değerli bir şeydir.  Etrafımızdaki insanların tepkisinden de bunu çok net bir şekilde anlıyoruz. Bazı zamanlarda sıcak bir tas çorbanın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Biz de Umut Kervanı Vakfı ve diğer kardeş kurumlarımız Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO-EBRAR olarak bu vazifeyi üstlendik.” dedi.

Yetimler Vakfı, Umut Kervanı, Avrupa yetim Eli ve IHO-EBRAR olarak depremzede halkın yanında olduklarını belirten Ayçoban, “İnşallah kardeş kuruluşlar olarak elimizden geldiğince bu hizmeti devam ettirmeye çalışacağız. Hayırseverlerin desteği ve imkanların elvermesiyle yaralar sarılıncaya  bir nebze de olsun sıkıntılarını unutuncaya kadar halkımızın yanındayız. Onlarla beraber dertlerine derman sıkıntılarına çare olmaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.