Depremin ilk anından itibaren nakdi yardım toplayan 4 kardeş yardım kuruluşu Yetimler Vakfı, Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli ve IHO-EBRAR’ın başlatmış olduğu deprem bölgelerine yardım kampanyalarına minikler de kumbaralarında topladıkları paralarla destek oluyor.

Ülkede yaşanan asrın felaketinin yaraları sarılmaya devam ederken, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde İslami STK’ların başlatmış olduğu yardım seferberliğine çocuklar da kayıtsız kalmıyor.

Geçtiğimiz günlerde bir bayanın kulağındaki küpeleri bağışlaması ve küçük bir kızın kumbarasındaki paralarını bağışlaması herkesi duygulandırmıştı.

Bugün ise küçük çocuklar, kumbaralarında bulunan paraları depremzedelere ulaştırılmak üzere Umut Kervan’ına bağışladı.

Ellerindeki para ile Siverek Umut Kervanı’na gelen çocuklar, kumbaralarındaki paraları depremzedelere ulaştırılmak üzere Siverek Umut Kervanı temsilcilerine teslim etti.

Kumbaralarında biriktirdikleri paraları getiren çocuklardan biri, “Kendime tablet almak için paramı biriktiriyordum ama biriktirdiğim paramı deprem bölgesindeki kardeşlerime gönderiyorum.” dedi

Bir diğer çocuk ise, “Ben akülü araba almak için paramı biriktirmiştim ama paramı depremde mağdur olan kardeşlerime yolluyorum.” diye konuştu.

Diğer hayırsever çocuk ise, “Bisiklet alacaktım fakat depremzede olan kardeşlerim için paramı oraya gönderiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Yetimler Vakfı gönüllüsü Hikmet Sımak konuyla alakalı,” Yetimler Vakfı olarak bu kardeşlerimizin duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz. Tüm halkımızdan aynı hassasiyeti ve duyarlılığı bekliyoruz. Yetimler Vakfı ve Umut Kervanı olarak ilk günden beri sahadayız ve gelen yardımları düzenli bir şekilde depremzede kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Hayırseverlerin yardımlarını Yetimler Vakfı ve Umut Kervanı aracılığı ile göndermelerini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.