Kahramanmaraş merkezli depremin yıktığı Malatya’da açtıkları aşevlerini inceleyen Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil, ihtiyaç ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Depremin ilk gününden itibaren alanda bulunan Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ve IHO-EBRAR, Malatya’da günlük ortalama 20 bin depremzedeye üç öğün sıcak yemek ikramında bulunuyor.

Depremin 18’nci gününde Malatya’da kurdukları aşevlerini ziyaret eden Karavil, ihtiyaç duyulan malzemeler hakkında bilgi aldı.

En çok kuru gıdaya ihtiyaç duyduklarını belirten Umut Kervanı Malatya Temsilcisi Ali Sağlık, kentin 5 farklı noktasında aşevlerinde sıcak yemek dağıttıklarını söyledi.

Sağlık, “Umut Kervanı organizasyonda Avrupa Yetim Eli, IHO-EBRAR ve Yetimler Vakfı aracılığıyla ilk günden itibaren sahadaydık. Öncelikle enkaz altında bulunan vatandaşlarımızın kurtarılması için arkadaşlar çalışma yaptı. Depremin ikinci gününden itibaren kentin birçok noktasında aşevleri kurmaya başladık. Bu aşevlerimizde vatandaşlarımıza sıcak yemek dağıtmayı sürdürüyoruz. 5 aşevimizde toplamda 20 bin kişiye sıcak yemek veriyoruz. Bugüne kadar da Malatya’da 300 bin kişiye sıcak yemek vermiş bulunmaktayız. Çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Sağlık, sıcak yemeğin yanı sıra bugüne kadar 10 bin depremzedeye de kuru gıda, ısıtıcı, soba, battaniye, hijyen, çocuk bezi ve muhtelif malzemeler dağıttıklarını belirtti.

Sağlık, “Bu aşevlerine kuru gıda takviyesi lazım. Vatandaşlarımız evlerine yerleşene kadar bu çalışmalarımız devam edecek. Sıcak yemeğin yanı sıra dışarıda kalan depremzedelere kuru gıda, hazır yiyecek, ekmek, su dağıtımını yaptık. Bugüne kadar 10 bin vatandaşımıza ilk etapta yiyebileceği, barınabileceği yerlerde battaniye, ısıtıcı, soba, odun dağıtımını yaptık. Elimizde çadır vardı, onların dağıtımını yaptık. Günlük yaklaşık 300 aileye de kuru gıda şeklinde yardımda bulunuyoruz. İnsanlarımız şu anda büyük oranda çadırlara geçtiler. Şu anda acil ihtiyacımız kuru gıdaya var. Isıtıcı, hijyen malzemelerine, çocuk bezine ihtiyacımız var. Bu ihtiyaçlar günden güne artıyor.” diye konuştu.