10 ilde yaşanan deprem felaketi nedeniyle Mardin’in Midyat, Dargeçit ve Nusaybin ilçelerinde halkın bağışladığı yardım malzemeleri Umut Kervanı aracılığıyla deprem bölgesine gönderildi.

Midyat Azim- Der koordinesinde; Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, İHO Ebrar ve Avrupa Yetim Eli Temsilcilikleri aracılığıyla ‘Deprem Bölgesine Acil Yardım Çağrısı’ adıyla halka yardım yapılması çağrısında bulunuldu.

Kısa sürede karşılık bulan yardım çağrısı sonucunda yüzlerce vatandaş, acil ihtiyaç malzemelerini deprem bölgesine gönderilmek üzere yardım organizasyonu yetkililerine teslim edildi.

Öte yandan ilçede bir araç yardım toplamak için anons yaparak yardımda bulunanların malzemeleri toplama yerine nakledildi. Midyat, Dargeçit ve Nusaybin ilçelerinden Umut Kervanı aracılığıyla toplanan yardım malzemeleri de tıra yüklendi.

Yardım kuruluşları üye ve gönüllüleri tarafından kısa sürede tasnifleri yapılan yardım malzemeleri, paketlenerek tıra yüklendi. Yardım malzemeleri içerisinde battaniye, mont, atkı ,bere, bot ,ayakkabı, katalitik soba, gıda, giyim ve su gibi  acil ihtiyaç malzemeler bulunuyor.

Yapılan yardım organizasyonu ile ilgili yardım kuruluşları adına konuşan Midyat Azim-Der Başkanı Nureddin Ayyıldız şunları söyledi:

“Bizler; Midyat Azim-Der, Midyat Umut Kervanı, Dargeçit Umut Kervanı, Nusaybin Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve İHO Ebrar olarak bir tır deprem yardım malzemesi gönderiyoruz. Yardım içeriği olarak giyim, battaniye, halı, gıda, temizlik ve hijyen malzemesi bulunmaktadır. Yardım çağrımıza dönüş yapan hayır sever halkımızdan Allah-u Teala razı olsun, hayırlarını kabul etsin inşallah. Bir an önce toplanan tüm yardımların felaketin yaşandığı şehirlere ulaşmasını Allah’tan niyaz ediyoruz. Tekrardan yaşanan bu felaketten dolayı vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa , geride kalanlara da sabır diliyoruz.. Midyat’tan tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Deprem Bölgesine gönüllü olarak görev yapmak için gideceğini belirten Sabri Demir ise, “Gönüllü olarak bu yardım çalışmaları ve deprem felaketinin yaşandığı yere gitmek  için geldik. Yaşanan depremde öncelikle milletimizin başı sağ olsun. Vefat edenlere Allah’tan rahmet geride kalanlara sabır, yaralılara da acil şifalar dilerim ve şu an enkaz altında kalan kardeşlerimize de en kısa zamanda ulaşılmasını temenni ederim. Bu çetin kış şartlarında herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Biz de Midyat Sivil Toplum kuruluşları olarak yaptığımız yardım çağrısına milletimizin yoğun ilgisi ve yardımlarından dolayı Allah razı olsun.  Gıda, battaniye, giyim eşyası gibi malzemeleri oraya götüreceğiz. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız.” diye konuştu.