Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 4 yaşındaki Eslem, kumbarasını depremzedeler için Yetimler Vakfına teslim etti.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin yaralarını sarmak, enkaz altında kalan vatandaşları çıkarmak için tüm Türkiye seferber oldu.

Kimi maaşını, kimi kumbaradaki harçlığını, kimi cebindeki son parayı, kimi umre parasını depremzedelere ulaştırılmak üzere bağışta bulundu.

4 yaşındaki Siverekli Eslem de, kumbarasında biriktirdiği parasını Yetimler Vakfı Siverek şubesine başvurarak depremzedelere bağışladı.

Eslem’in babası “Depremin olduğu ilk gün sabah namazını kıldıktan sonra hazırlanıp Adıyaman’a yardıma gittik. İlk günden beri kızım bana ‘baba sen niye eve hiç gelmiyorsun?’ diye soruyordu. Ben de kızıma ‘kızım senin arkadaşlarının evleri yıkılmış, onların yardıma ihtiyaçları var, ben onlara yardıma gidiyorum.’ dedim. Ben bunu söyledikten sonra kızım bana ‘o zaman ben de oyuncak için topladığım paramı onlara vermek istiyorum kendilerine ev alsınlar’ dedi. Kızım bana bunu söyledikten sonra kızımla beraber Yetimler Vakfına geldik. Kızım kumbarasını Yetimler Vakfına bağışladı. Rabbim bir daha kimseye böyle acılar yaşatmasın. Bu zor günlerde yardımda bulunan herkesten Allah razı olsun.” diye konuştu.