Depremin yaşandığı andan itibaren felaketin yaşandığı bölgelerde insani yardım faaliyetlerini sürdüren Yetimler Vakfı, üye ve gönüllüleri ile depremin yaralarını sarmaya devam ediyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremler sonrası birçok yardım kuruluşu, deprem bölgelerine yardım ulaştırmak için seferberlik ilan etti.

Yaşanan depremlerin ardından yaraların sarılması için deprem bölgelerinde gece gündüz çalışma yürüten yardım kuruluşları, gıda, giyim, sıcak yemek yardımlarının yanı sıra arama kurtarma çalışması yapan ekiplere de destek veriyor.

Hayır kurumları aracılığıyla bölgeye ulaşan temel insanı yardımlar; sokak sokak; köy köy gezilerek dağıtılmaya devam ediyor.

Depremin en çok etkilediği illerden biri olan Adıyaman’da, Umut Kervanı koordinasyonunda; Yetimler Vakfı, IHO Ebrar ve Avrupa Yetim Eli depremin ilk anlarından itibaren ihtiyaç duyulan giyim gıda ve sıcak yemek dağıtımının yanında vefat edenlerin gömülmesi için kefen ihtiyacının karşılanması adına da ciddi çalışma yapıyor.

Adıyaman’da kurulan koordinasyon merkezinde yaptıkları hayır faaliyetleri hakkında konuşan Yetimler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Engin Taştekin, kurulan aş evleri ile günlük 25 bin kişiye sıcak yemek ikramında bulunduklarını ve diğer kuruluşlarla yaptıkları ortak çalışmalarla her mahallede belli ekipler oluşturarak çeşitli yardım çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.

Öte yandan, kurulan koordinasyon merkezinde depremzedelerin; gıda, giysi, sıcak çay, battaniye gibi temel insani ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor.

Bütün imkanlarını seferber ederek üye ve gönüllüleriyle depremzedelere yardımcı olan Yetimler Vakfı, halkın yaralarının sarılması için çalışmalarını sürdürüyor.