İşgalci Siyonistlerin saldırılarına maruz kalan Gazze halkı için başlatmış olduğumuz “Gazze’ye Derman Ol” projesi kapsamında 1 milyon 900 bin TL bağış topladık.

Türkiye’deki yardım kuruluşlarıyla birlikte gerçekleştirdikleri projeler hakkında konuşan Filistin Vakfı Başkanı Zeki Abdullah İbrahim Ararawi, Yetimler Vakfı’nın özellikle Gazze’de yürütülen yardım çalışmalarına ciddi katkı sunduğunu söyledi.

Filistin Vakfı Başkanı Zeki Abdullah İbrahim Ararawi, Yetimler Vakfı’nın özellikle Gazze’de ve Filistin’in birçok bölgesinde yürütülen yardım çalışmalarına ciddi oranda katkı sunduğunu ifade etti.

“Yetimler Vakfı ile birçok alanda ortak çalışmalarımız var”

Yetimler Vakfı ile birlikte birçok çalışma yürüttüklerini belirten Ararawi, “Ambulans yardımı, ilk ve acil yardım çantası dağıtımı, yetimlere yardım, bayramlık elbise, Gazze’de yaşanan son saldırılarda evleri zarar görenlere yönelik kira ve benzeri yardımlar ve bunun dışında birçok ortak çalışmamız bulunmaktadır.”

“Yetimler Vakfı’nın Gazze’de ciddi yardımları oldu”

Filistin içerisinde bürosu bulunan kurum ve kuruluşlar ile Kur’an-ı Kerim ezberletme, zeytin ağacı vakfiyesi gibi bazı projelerde ve birçok alanda çalışma yaptıklarını hatırlatan Ararawi, “Filistin halkının Türkiye’ye karşı bakışı, genel anlamda diğer ülkelerden farklı bir boyuttadır. Türkiye’yi hilafet toprakları olarak gören Filistin halkı kendilerini de bunun bir parçası olarak kabul etmekteler. Bu anlamda Türkiye’den hem medya alanında hem de insani yardım alanındaki beklentileri büyük bir boyuttadır. Çok şükür ki Türkiye’nin de bu alanlardaki desteği devamlı olarak çok güçlü bir boyuttadır. Özellikle Yetimler Vakfı’na değinecek olursak, son yaşanan savaş sürecinde Yetimler Vakfı’nın Gazze başta olmak üzere gıda ve diğer yardım çalışmalarında büyük bir etkisi olmuştur.”

Filistin halkının birçok konuda yardıma muhtaç olduklarını söyleyen Ararawi, “Özellikle basın alanına değinecek olursak, ümmetin elindeki tüm güç ve imkânlarını bu meseleye adamalı, İslam ümmetini bu konuda bilinçlendirmeye çalışmalıdırlar. Özellikle de Türkiye halkının siyasi alanda, basın alanında ve ekonomik alanda Filistin’in yanında yer almalıdır.”