“Seni fakir bulup zengin etmedi mi? Öyleyse yetimi sakın ezme. El açıp isteyeni de sakın azarlama. Ve Rabbinin nîmetini minnet ve şükranla an.” (ed-Duhâ, 8-11)

​Yetimler Vakfı, Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde, hayırseverlerin yapmış olduğu katkılar sayesinde yetim ve öksüz ailelere kırtasiye malzemesi, gıda paketi, et ve kışlık elbise yardımında bulunduk.
Hayırseverlerin yardımlarını yetimlere ulaştıran Yetimler Vakfı, Çermik Temsilciliğimiz  onlarca yetim ve öksüz çocuğa yardımda bulundu.

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Yetimler Vakfı Çermik Temsilcimiz Fikri Akkılıç, “Yetimler Vakfı gerek yurtiçinde ve gerekse de dünyanın mazlum coğrafyasındaki yetimlere ve mazlumlara çeşitli alanlarda yardım yapan bir vakıftır. Çermik temsilciliğimiz olarak bu yönde yardımlarımızı ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Okulların açılmasıyla beraber tespit ettiğimiz yaklaşık 50 yetim ailemizin çocuklarına; kırtasiye malzemesi, gıda paketi, et, bot, mont ve bere yardımında bulunduk. İnfak veren hayırseverlerden Allah razı olsun.