İstanbul’da bir grup esnaf, kardeş yardım kuruluşları Yetimler Vakfı, Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli ve IHO-EBRAR’ın deprem bölgelerine acil yardım çağrısına sessiz kalmayarak kardeş yardım kuruluşları koordinasyonunda Adıyaman’a bir TIR insani yardım malzemesi gönderdi.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem sonrası birçok yardım kuruluşu, deprem bölgelerine yardım ulaştırmak için seferberlik ilan etti.

Deprem felaketinin yaşandığı ilk günden itibaren yardım faaliyetlerine aralıksız devam eden kardeş yardım kuruluşları Yetimler Vakfı, Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli ve IHO-EBRAR, birçok ildeki deprem bölgelerine battaniye, çadır, soba, giyim sıcak yemek ve temel ihtiyaç malzemesinin bulunduğu yardımlar ulaştırmaya devam ediyor. Ayrıca Vakıf gönüllüleri ilk günden itibaren deprem bölgelerinde arama faaliyetlerine devam ediyor.

Depremin yaşandığı ilk saatlerden itibaren bölgede yardım çalışmalarını koordine eden Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran’ın acil yardım çağrısını yanıtsız bırakmayan bir grup esnaf kendi imkanlarıyla yüklediği, içinde temel gıda maddelerin bulunduğu bir TIR’ı depremden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman’a doğru yola çıkardı.

Yardım malzemeleri ile dolu TIR, İstanbul’dan Adıyaman’a tekbir ve salavatlarla uğurlandı.