Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sahada aktif bir şekilde depremzedelere yardım ulaştıran Yetimler Vakfı, Umut Kervanı, Avrupa Yetim-Eli  ve İHO EBRAR “umut” olmaya devam ediyor.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem Türkiye’de 10 il, Suriye ve Filistin’de de etkili olmuştu.

Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Adana ve Kilis’te yıkımlara neden olan depremin hemen ardından yardım seferberliği başlatan Yetimler Vakfı, Umut Kervanı, Avrupa Yetim-Eli  ve İHO EBRAR depremzedelerin her türlü ihtiyacını gidermeye çalışıyor.

Türkiye’de 10 ilin yanı sıra Suriye’de de insani yardım ulaştıran hayır kurumları, bugün Adıyaman’da depremzedelere kömür yardımı yaptı.

Gıda, giyim, sıcak aş gibi insani ihtiyaçların yanı sıra çadır, soba ve odun-kömür yardımı da yapan hayır kurumları, ihtiyaç olana kadar sahada olacaklarını belirtiyorlar.

Hayır kurumları adına açıklama yapan Yetimler Vakfı Gönüllülerinden Fethullah Özsoy, “Yetimler Vakfı olarak şu an bütün deprem bölgelerinde olduğu gibi Adıyaman’da da çalışmalarımız devam ediyor. Bugün depremin 15’nci günü Umut Kervanı Vakfının deprem bölgesinde yaptığı koordinasyonla Yetimler Vakfı, Umut Kervanı, Avrupa Yetim-Eli  ve İHO EBRAR olarak 15’nci günde günlük 70 bin kişilik sıcak aş ikramında bulunuyoruz. 15 gün içerisinde bir milyona aşkın depremzede kardeşlerimize ulaştık. Farklı alanlarda yardımlarımızı onlara ulaştırmaya ve ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Gıda, giyim, soba, yakacak ve benzeri yardımları hayırseverlerin desteğiyle mağdur kardeşlerimize ulaştırmaya devam ediyoruz. Bütün hayırseverlere çağrımız şudur; Allah rızası için yardım ve bağışlarına devam edin. Ortada çok büyük bir enkaz var ve bunu kardeşlik duyguları içerisinde yardımlaşarak enkazı hep birlikte kaldırmamız gerekiyor. Gün dayanışma günüdür.” dedi.

Adıyaman’da depremzedelere kömür yardımında bulunduklarını belirten Özsoy, şunları aktardı:

“IHO-EBRAR olarak Adıyaman’da depremzede kardeşlerimize yardımlarımızı ulaştırmaya devam ediyoruz. Şu anda depremzede kardeşlerimize kömür yardımı yapıyoruz.”

Kömür yardımı alan depremzede, “Allah hepinizden razı olsun. Her şeyde bize yardımcı oldunuz. Rabbim birliğimize ve devletimize zeval vermesin. Soba, battaniye gibi yardımları aldık. 6 aile toplam 32 kişi var. Bizim sıkıntılarımızı gideriyorsunuz Allah sizlerden razı olsun.” İfadelerine yer verdi.