Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarını sarmak için İslami hayır kurumlarının çalışmaları aralıksız sürüyor.

Yetimler Vakfı, Umut Kervanı, Avrupa yetim Eli ve IHO-EBRAR, depremin etkilediği illerden biri olan Malatya’nın birçok noktasına kurdukları aş evleriyle depremzedelerin ihtiyaçlarını gideriyorlar.

Malatya Eğitim Araştırma Hastanesinin bahçesinde gün 5 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı yapılıyor.

Diyarbakır’dan geldiklerini, Yetimler Vakfı ve Umut Kervanı Malatya temsilciliğiyle birlikte çalıştıklarını belirten Cahit Kılıç, hastane önünde günde 5 bin kişiye üç öğün sıcak yemek dağıttıklarını söyledi.

Kılıç, “İnşallah depremzedelerimiz normal hayatlarına dönene kadar çalışmalarımız devam edecektir. Tabi bu çalışmaların devam etmesi için hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız var. Daha çok gıdaya ihtiyaç var. İnsanlar zor durumda. Depremin ilk gününden beri buradayız. Bugün birlik ve dayanışma günüdür. Daha çok duyarlı olmamız gerekiyor.” çağrısında bulundu.