Yetimler Vakfı ve Umut Kervanı’nın deprem bölgesine yardım çalışmaları kapsamında Mardin Midyat’tan hayırseverlerin katkılarıyla bir tır yakacak odun ve odun sobası gönderildi.

İnsani yardım kuruluşları Yetimler Vakfı, Umut Kervanı, İHO Ebrar ve Avrupa Yetim Eli deprem felaketinin yaşandığı ilk günden itibaren bölgede yardım çalışmalarını sürdürüyor. Bir süre önce Midyat’tan bir tır acil ihtiyaç malzemeleri gönderen yardım kuruluşları bu sefer bölgede havaların soğuk olması nedeniyle çadırlardaki ısınma sorununu çözmek amacıyla yakacak odun ve çadırlara uygun odun sobası imalatı gerçekleştirdi.

Hayırseverlerin katkılarıyla yapılan 130 adet soba, soba boruları, yakacak odun ve çalı deprem bölgelerinden Kahramanmaraş’a gönderildi.
Yapılan çalışma ile ilgili konuşan Yetimler Vakfı ve Umut Kervanı Midyat Temsilcisi Azim- Der Başkanı Nureddin Ayyıldız, soğuk havada çadırlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan depremzedeleri bir nebze olsun ısıtma adına böyle bir yardım çalışması yürüttüklerini belirtti.

Ayyıldız, “Midyat Azim- Der olarak Yetimler Vakfı ve Umut Kervanı koordinatörlüğünde deprem bölgesine yardımlarımız devam ediyor. Deprem bölgesine ulaştırılmak üzere hayırseverlerin bağışladığı bir tır dolusu odun, çadırlarda kullanılmak üzere 130 adet odun sobası deprem bölgesine gönderiyoruz. Hayırsever kardeşlerimizin hayrını Allah kabul etsin. Depremzede kardeşlerimize geçmiş olsun. Bir nebze de olsa ısıtmak adına çadır sobası gönderiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Allah razı olsun.” diye konuştu.